március 15, 2020

Coronavirus

Tisztelt Gazdik!

A mai tudományos tények és ismeretek szerint a hazánkban általánosan háziállatként tartott állatfajok (beleértve a kutyákat és a macskákat is) nem terjesztik aktív módon az emberek járványos koronavírusos megbetegedését (COVID-19) kiváltó kórokozót.

Az emberi megbetegedések nem a háziállatainktól származnak és fordítva, a mai ismeretek szerint ezt az emberi megbetegedést kiváltó vírus nem betegíti meg a háziállatainkat.

A VIZSGÁLATI EREDMÉNYEK ALAPJÁN KIMONDHATÓ, HOGY A HUMÁN MEGBETEGEDÉSEK TERJEDÉSÉBEN AZ EMBEREK EGYMÁS KÖZÖTTI KÖZVETLEN ÉRINTKEZÉSE ÉS A CSEPPFERTŐZÉS (KÖHÖGÉS, TÜSSZÖGÉS) A LEGFŐBB TÉNYEZŐ.

Mindezekre és a humán koronavírus járványhelyzetre figyelemmel, az Önök, a munkatársaink és a családtagjaink védelme érdekében arra kérjük Önöket:

  • Ha Ön lázas, légzőszervi panaszai vannak (köhög, náthás), kérjük ne látogassa meg intézményünket, az állatának intézményünkbe hozatalára kérjen meg más, egészséges személyt!
  • Ha az emberi koronavírusos járvány szempontjából Ön veszélyeztetettnek minősül (például 14 napon belül fertőzött környezetben tartózkodott, vagy a magyar Kormány által a járvány miatt ideiglenesen beutazási tilalmi listán
    megnevezett országban járt), kérjük ne látogassa meg intézményünket, az állatának intézményünkbe hozatalára kérjen meg más, fertőzött környezettel kapcsolatba nem hozható egészséges személyt!
  •  A mai ismeretek szerint az emberek járványos koronavírusos megbetegedése elsősorban az idősebb korosztályokban okozhat súlyos megbetegedést. Ezért azt javasoljuk, hogy a járvány lezajlásáig az idősebb állattartó ügyfeleink – kerülve a saját fertőződésük lehetőségét – ne hozzák az intézményünkbe az állataikat, kérjenek meg arra más, egészséges fiatalabb személyt!
  •  Intézményünkbe belépéskor és annak elhagyásakor kérjük alaposan mosson kezet, legalább 20mp-ig!
  • A váróhelyiségben egy állattal lehetőleg csak egy kísérő személy tartózkodjon!
  •  Kérjük, a váróhelyiségben az állataikat kísérő személyek tartsanak egymástól legalább 1 méteres védőtávolságot, kerüljék a fizikai kapcsolatot (érintés, fizikai üdvözlés, kézfogás) más állattartókkal!
  •  A várakozási idő csökkentése, mindenképpen kérjen telefonon időpontot a +3620/612-5060 telefonszámon!
  • Ügyfél a kezelőbe/vizsgálóba csak az elkerülhetetlenül szükséges minimális időre és a minimális létszámban engedhető be!

Vigyázzunk egymásra!